Bohatstvo je stále v stávke a nebezpečná hra pokračuje. V edícii YOLi vychádza napínavá novinka Stratený dedič

Ide o druhý diel populárnej série Hry o dedičstvo, ktorá zaplavila sociálne siete nerozlúštiteľnou hádankou.

Vďaka talentovanej autorke Jennifer Lynn Barnes sa mnohí čitatelia po celom svete museli potrápiť s prípadom zvaným Avery Grambsová. Práve ona je hlavnou postavou strhujúcej série Hry o dedičstvo, ktorá sa v priebehu jedného dňa stane miliardárkou. Netuší však, prečo jej záhadný Tobias Hawthorne odkázal po smrti skoro celý svoj majetok. Avery sa v druhej časti pod názvom Stratený dedič čoraz viac približuje k vyriešeniu záhady, no stále jej hrozí nebezpečenstvo zo strany rodu Hawthornovcov, ktorým z bohatsva ostali už iba omrvinky. Avery pre nich aj naďalej predstavuje prekážku, ktorú musia vyšachovať z hry. Podarí sa jej nakoniec vyriešiť tajomnú záhadu a rozhodnúť sa, ktorému z bratov Hawthornovcov môže veriť?

O knihe:

Hry o dedičstvo sa končia prekvapivým odhalením a Avery Grambsová musí nájsť muža, ktorý jej pomôže zodpovedať celú hádanku. Okrem iného potrebuje zistiť aj to, prečo z nej miliardár Tobias Hawthorne urobil svoju dedičku na rozdiel od svojich právoplatných potomkov.

Testy DNA odhalili, že Avery nie je s Hawthornovcami pokrvne spriaznená, isté stopy však naznačujú, že jej spojenie s rodinou je oveľa hlbšie, než si dokázala predstaviť. Pátranie po pravde Avery neuľahčujú ani Grayson a Jameson Hawthornovci, ktorí ju vedú rôznymi smermi. Nebezpečenstvo sa stupňuje a nepriatelia sa snažia Avery vyradiť z hry akýmkoľvek spôsobom a za akúkoľvek cenu. 

Z anglického originálu The Hawthorne Legacy preložila Andrea Vargovčíková.

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/681269-strateny-dedic.html

Audio ukážka z knihy: https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-strateny-dedic-jennifer-lynn-barnes

Ukážka z knihy:

Nemienila som vyložiť na stôl všetky karty a Jameson Winchester Hawthorne sa ani nenamáhal predstierať, že mu možno veriť.„Viem, o čo tu ide, dedička.“ Počula som, ako sa uškŕňa. „Ak chceš hrať, čo keby sme tú hru trochu ozvláštnili?“Otočila som sa k nemu. Takto zoči-voči som si poľahky spomenula, že Jameson sa nebozkáva váhavo ani nežne. Vtedy to nebolo úprimné, pripomenula som si. Predstavovala som preňho iba časť hádanky, nástroj, ktorý treba využiť. A stále som súčasťou hádanky.„Nie všetko je hra,“ odvetila som.„A možno,“ nedal sa a oči mu zasvietili, „presne to je ten problém. Možno preto si v tuneloch deň čo deň lámeme hlavu, rozoberáme to zľava-sprava a nikam sa neposúvame. Pretože toto nie je hra. Zatiaľ. Hra má pravidlá a víťaza. Možno potrebujeme na vyriešenie záhady Tobyho Hawthorna väčšiu motiváciu.“„Akú motiváciu?“ prižmúrila som oči.„Čo povieš na stávku?“ veľavravne sa na mňa pozrel.

O autorke:

Jennifer Lynn Barnes je autorka románov pre mladých, ale napísala aj pilotné scenáre pre televízne siete USA a MTV. Prvý román publikovala ako devätnásťročná. Stratený dedič je druhým pokračovaním v sérii Hry o dedičstvo, ktorou vzbudila veľkú čitateľskú pozornosť. Na Oklahomskej univerzite vyučuje psychológiu a tvorivé písanie. Necháva sa oslovovať Jen, nadovšetko miluje komiksy a lemury.

Kniha vychádza vo vydavateľstve IKAR, v edícii YOLi, počet strán 392, MOC 16,90 eur.

PR: Andrea Gajdošová