Martin Fehérváry sa teší na účasť na MS v hokeji 2024, Erik Černák absentuje pre zranenie

Martin Fehérváry, mladý slovenský obranca, bude reprezentovať Slovensko na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Česku. Jeho účasť na turnaji potvrdil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a generálny manažér reprezentácie, Miroslav Šatan. Naopak, jeho spoluhráč z NHL, Erik Černák, kvôli nedoliečenému zraneniu na turnaj nepríde.

Fehérváryho rozhodnutie reprezentovať svoju krajinu na MS prichádza po úspešnom vystúpení v play-off NHL, kde sa stal jedným z najproduktívnejších hráčov tímu Washington Capitals. Aj napriek skorému vypadnutiu z play-off si získal dôveru a sebavedomie, čo ho teší a zároveň motivuje na účasť na svetovom šampionáte.

Slovenská zostava pre MS v hokeji 2024 vzbudzuje optimizmus nielen u Fehérváryho, ale aj u fanúšikov. S hráčmi ako Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar, Šimon Nemec či Martin Pospíšil, sa tím nádejne pripravuje na súboje v Ostrave a Prahe.

Fehérváry sa vyjadril, že je vždy hrdý, keď môže reprezentovať svoju krajinu, a teší sa na podporu fanúšikov. Jeho skvelé výkony v posledných zápasoch NHL mu poskytli dôležitý impulz a sebavedomie pre účasť na svetovom šampionáte.

Aj napriek absencii Černáka v slovenskej zostave veria hráči a fanúšikovia, že tímová súhra a odhod.

redakcia PremiumNews