Na konci apríla vychádza novinka od Silvie Koscelanskej- Hajdučekovej Briliantový kľúčik 

Košická autorka prichádza s románom o dlho ukývanom tajomstve.  

Nový román Silvie Koscelanskej – Hajdučekovej nás zavedie do Prahy. Hlavná hrdinka Anabela tu nachádza útočisko po tom, ako zdanlivo všetkých sklamala. Podarí sa jej začať nový život na novom mieste alebo jej snahu zmarí dlho ukrývané tajomstvo, ktoré práve v Prahe vypláva na povrch? Autorka s ľahkosťou píše aj o ťažkých témach a sprevádza svoju hrdinku situáciami, ktoré občas život prinesie každému. Briliantový kľúčik je zrelý román, od ktorého sa nebudete vedieť odtrhnúť. 

Anotácia:

Nie každému dokážeme vyhovieť. Takýto pocit má aj Anabela, ktorá, zdá sa, nevyhovela nikomu. Matka pre ňu nemala láskavé slovo, otec, ktorý staršiu dcéru vždy miloval, nečakane, bez vysvetlenia, Anabelu vydedil. Mladšia sestra ju vysmiala, dcéra sa od nej odvrátila a manžel ju poslal k vode. Po všetkých peripetiách nachádza pomoc u syna Romana a priateľky Sidky. Stačí len zbaliť sa a odcestovať do Prahy.  Anabela odchádza s jedným kufrom a veľkou otázkou v srdci – dokáže začať odznovu? Sidka prehovorí známeho filmového režiséra, aby ju prijal za pomocnicu v domácnosti. Anabela sa tak ocitá v celkom inom svete, na aký bola zvyknutá. A práve v Prahe vypláva na povrch dlho ukrývané tajomstvo, ktoré jej radikálne zmení život.

O autorke: Silvia Koscelanská – Hajdučeková je jednoducho Košičanka. V Košiciach sa narodila, tu vychodila strednú priemyselnú školu stavebnú, tu spolu s manželom a synom býva na sídlisku a často ju vídať na prechádzke s yorkshirským teriérom. Má veľa záľub, no práve z písania má najviac potešenia. Už od detstva sa pero stalo jej veľkým kamarátom. „Som žena ako každá iná, aj klebetná, aj na prechádzkach so svojím psíkom si neraz vypočujem útržky rozhovorov, ktoré si potom vo svojich myšlienkach dotváram do šťastných či menej šťastných koncov,“ vraví o sebe autorka. „Už od raného detstva som sa spriatelila s vôňou kníh, každý dej z prečítanej knihy som prežívala. Ako som rástla, menil sa aj môj život, neobišli ma žiale, ale ani radosti. Každý svoje emócie preukazuje inak. Ja som začala písať, lebo je to pre mňa úžasná očista duše. Pri písaní vyjde zo mňa smútok, hnev, ale aj radosť zo života.“

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/715531-briliantovy-klucik.html

Publikácia vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 320, MOC 14,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná