Nadpolovičný milión eur za parkovacie miesto? V Holandsku je to realita!

Holandský realitný trh práve dostal šokujúci impulz: parkovacie miesto na prestížnej ulici PC Hooftstraat v centre Amsterodamu sa ponúka za neuveriteľných 495 000 eur! Tento ohromujúci inzerát na webovej stránke s nehnuteľnosťami funda.nl označuje parkovacie miesto za najdrahšie v celej krajine.

Nachádzajúce sa len kúsok od Van Goghovho múzea a Rijksmuseum, toto parkovacie miesto nie je len o cene, ale aj o polohe. S rozlohou 18 metrov štvorcových ponúka dostatok priestoru pre širšie autá a pohodlné vystupovanie cestujúcich.

Prečo by niekto zaplatil takúto sumu len za parkovanie? Holandsko, s 17,8 miliónmi obyvateľov, čelí akútnemu nedostatku bytov. S nedostatkom až 390 000 bytov a domov je realitný trh pod tlakom. Priemerná cena domu dosahuje úctyhodných 430 000 eur, čo dáva ponuku na parkovacie miesto zaujímavý kontext.

Aj keď táto cena vyvolala diskusie, pre realitných agentov to nie je taká prehnaná suma. Argumentujú, že vzhľadom na nedostatok dostupných parkovacích miest je táto cena primeraná.

Takže áno, parkovacie miesto za takúto cenu je naozaj šokujúce, ale v kontexte aktuálnej situácie na realitnom trhu v Holandsku to možno nie je až taká absurdnosť, akú by sme si mohli myslieť.

redakcia PremiumNews