Zomrel bývalý reprezentant a hráč Spartaka Trnava Kamil Majerník

Vo veku 80 rokov nás opustil bývalý československý futbalový reprezentant Kamil Majerník. Klub Spartak Trnava, za ktorý odohral väčšinu svojej kariéry, informoval o jeho úmrtí na svojej webovej stránke.

Kamil Majerník, rodák z Dolnej Stredy, začínal svoju futbalovú dráhu ako útočník v Seredi. Po prestupe do Trnavy v roku 1962 sa však pod vedením trénera Antona Malatinského preorientoval na pozíciu obrancu, kde sa stal neoddeliteľnou súčasťou tímu. Počas svojej kariéry so Spartakom Trnava získal štyri tituly majstra Československa (1969, 1971, 1972, 1973), dvakrát vyhral Československý pohár (1967, 1971) a raz Slovenský pohár (1971). V európskych pohárových súťažiach odohral 23 zápasov, čím výrazne prispel k úspechom trnavského futbalu na medzinárodnej scéne.

Majerník odohral za Spartak 249 ligových zápasov a strelil 14 gólov. Jeho posledný ligový zápas za Trnavu bol v jeseni roku 1974. Okrem pôsobenia v Spartaku krátko hrával aj za Duklu Praha a v reprezentačnom drese Československa nastúpil v štyroch stretnutiach.

Po ukončení aktívnej kariéry sa venoval trénerskej činnosti. V rokoch 1980-1982 viedol A-mužstvo Spartaka Trnava, neskôr trénoval aj mládežnícke tímy v Trnave, Žiline a Nitre.

Kamil Majerník zostane navždy zapísaný v srdciach fanúšikov Spartaka Trnava ako jeden z velikánov, ktorý svojou oddanosťou a výkonom prispel k zlatým časom trnavského futbalu. Nech odpočíva v pokoji.

redakcia PremiumNews