AKCIONÁRI HC SLOVAN SA DOHODLI NA UKONČENÍ SPOLUPRÁCE S OTOM HAŠČÁKOM

Akcionári HC SLOVAN Bratislava sa po dnešnom stretnutí dohodli na predčasnom ukončení spolupráce so športovým riaditeľom Otom Haščákom.

Oto Haščák sa stal športovým riaditeľom HC SLOVAN v júni minulého roku. Predtým pôsobil ako generálny manažér slovenskej reprezentácie, s ktorou sa zúčastnil na dvoch majstrovstvách sveta (2021, 2022), ako aj na úspešných zimných olympijských hrách v Pekingu. Ešte predtým prakticky od začiatku tohto milénia pracoval ako skaut pre Európu v kluboch NHL Boston Bruins, Los Angeles Kings a najdlhšie pre New York Rangers.

Vzájomná dohoda o ukončení spolupráce je bezprostrednou reakciou majiteľov klubu na nevydarený štart mužstva do extraligovej sezóny. 

Príčiny neuspokojivého štartu do sezóny sme riešili s akcionármi klubu už niekoľko týždňov. Pochopiteľne, po dvoch hladkých prehrách počas uplynulého víkendu sa tlak na mužstvo, trénerov, ako aj na mňa osobne ešte zvýšil. Napokon sme sa dnes dohodli, že pre riešenie celej situácie bude lepšie, ak našu spoluprácu ukončíme. Je mi ľúto, že sa mi nepodarí naplniť vysoké očakávania a ciele, ktoré sme si s vedením predsavzali. Ponuku pôsobiť v Slovane som si vždy vážil, obetoval som jej aj prípadné pokračovanie kariéry skauta v NHL. Veľmi som chcel nadviazať na úspechy klubu. Žiaľ, nie vždy sa všetko podarí, aj keď človek veľmi chce. V Slovane budú naďalej iba tie najvyššie očakávania, s tým sa bude musieť stotožniť aj môj nástupca. Prajem klubu, aby sa mu podarilo čo najskôr prekonať aktuálnu športovú krízu,” povedal dnes po dohode o ukončení zmluvy Oto Haščák.

Tréningový proces A mužstva prevzali od dnešného dňa po odchode hlavného trénera Jána Pardavého jeho doterajší asistenti Rudolf Jendek a Richard Kapuš. Klub by mal otázku hlavného trénera vyriešiť do konca tohto týždňa, ideálne ešte do najbližšieho extraligového zápasu v piatok na ľade rovnako sa trápiacej Nitry. Paralelne s tým budú akcionári rozmýšľať, komu zveria pozíciu športového riaditeľa. 

Zdroj: hcslovan.sk