Milovníci severského krimi si prídu na svoje. Stefan Ahnhem prichádza s novinkou Úplne iný príbeh

A ako to už u Ahnhema býva zvykom, máme tu ďalšiu vraždu.

Známu lifestylovú blogerku nájdu zavraždenú v luxusnom apartmáne a tento nový zamotaný prípad dostala na stôl Malin Rehnbergová, bývalá kolegyňa Fabiana Riska, ktorého verní fanúšikovia Ahnhemových kníh dobre poznajú. Krimi trilery ako Obeť bez tváre, Deviaty hrob, 18 pod nulou či Motív X sa stali bestsellermi po celom svete. Autor preto ostáva verný svojmu žánru a aj tentoraz nám vo svojej novinke Úplne iný príbeh prináša majstrovský mix psychologického trileru, americkej akčnosti a severskej detektívnej tradície.

O knihe: Známu lifestylovú blogerku nájdu zavraždenú v apartmáne jedného z luxusných štokholmských hotelov. Ide o chladnokrvnú popravu alebo o následok erotickej hry, ktorá zašla priďaleko? Prípad dostala na stôl Malin Rehnbergová, bývalá kolegyňa Fabiana Riska. Vyšetrovanie jej však sťažujú nezhody s novým šéfom, ktorý trvá na tom, aby sa štátna kriminálna polícia sústredila na prípad obchodovania s ľuďmi. Malin zároveň rieši problémy v osobnom živote a ďalšia vražda situáciu ešte vyostrí. Zdá sa, že prípady sú súčasťou niečoho väčšieho. Čo spája obete a o čo ide stalkerovi, ktorý sa Malin zavesil na päty?

Zo švédskeho originálu En helt annan historia preložila Jana Melichárková.

Viac sa o knihe dozviete:

https://www.bux.sk/knihy/696289-uplne-iny-pribeh.html

Audio ukážka z knihy:

https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-uplne-iny-pribeh-stefan-ahnhem

O autorovi: Stefan Ahnhem (1966) žije v Štokholme a už vyše dvadsať rokov píše scenáre pre televíziu aj film. V roku 2014 debutoval románom Obeť bez tváre (IKAR 2017), ktorým priviedol švédsky detektívny román k novým výškam. V roku 2015 zaň získal cenu za debut Crimetime Specsavers Award. Postavu detektíva Fabiana Riska oživil aj v nasledujúcich voľných pokračovaniach série: Deviaty hrob (IKAR 2018), Osemnásť pod nulou (IKAR 2018), Motív X (IKAR 2019), X spôsobov, ako zomrieť (IKAR 2020) a Posledný klinec (IKAR 2022). Diela vyšli v tridsiatich jazykoch a predali sa milióny výtlačkov po celom svete.

Kniha vychádza vo vydavateľstve IKAR, počet strán 296, MOC 15,90 eur.

PR: Andrea Gajdošová