Presne po roku vychádza novinka zo série Zábava s abecedou od úspešnej dvojice Ivona Ďuričová a Adrián Macho Básničky z abecedy čakajú na všetkých milovníkov krásne ilustrovaných knižiek z edície Stonožka

Začalo sa to Zvieratkami z abecedy – prvou knihou úspešnej dvojice Ivona Ďuričová a Adrián Macho.  Táto kniha vyšla v roku 2017 a okamžite sa stala detským bestsellerom. Získala si už viac ako 36 000 čitateľov. Následne dvojica vytvorila  Písmenká z abecedy, vďaka ktorým sa malí čitatelia zoznámili s abecedou zábavnou formou a presne pred rokom vyšli Hádanky z abecedy a zaviedli malých zvedavcov do sveta jednoduchých a vtipných hádaniek. 

Tesne pred začiatkom školského roka vychádzajú v edícii Stonožka Básničky z abecedy, ktoré určite opäť nesklamú. Hravosť jazyka Ivony Ďuričovej, dobre zapamätateľné básničky a krásne ilustrácie Adriána Macha sú skvelou kombináciou a namotivujú škôlkárov, predškolákov aj školákov, aby sa s písmenkami skamarátili. Knižka je určená deťom od štyroch rokov. 

O čom je kniha:

Pre milovníkov série Zábava s abecedou, ale aj pre nových malých čitateľov prichádzajú Básničky z abecedy. Ivona Ďuričová a Adrián Macho opäť potešia zvedavé deti, ktoré si vďaka tejto knižke hravou formou obľúbia abecedu. Naučiť sa každé jedno písmenko nie je ľahká úloha, ale s básničkami ide všetko ľahšie! 

O autoroch:

Ivona Ďuričová má za sebou množstvo úspešných kníh pre deti plných chytľavých básničiek a krásnych príbehov. Okrem spomínaného bestselleru Zvieratká z abecedy (2017) môžeme spomenúť aj knihu Prečo lienky nosia podkolienky (2017), Vtáčie dobrodružstvá (2019), alebo aj Básničkový karneval (2021). Slávnu abecednú sériu doplnili v roku 2021 Písmenká z abecedy a momentálne vychádza tretie pokračovanie Hádanky z abecedy (2022). 

Adrián Macho je známy slovenský ilustrátor a grafický dizajnér svetovej úrovne. Preslávil ho príbeh o veľrybe Gerde, ktorý sám napísal aj ilustroval. Knižka Gerda bola preložená do mnohých svetových jazykov. Bestsellerom sa stali aj Zvieratká z abecedy, následne Písmenká z abecedy a Hádanky z abecedy, ktoré ilustroval pre Ivonu Ďuričovú. V roku 2020 sa popasoval s náročnou úlohou, vytvoril obálky k novému vydaniu všetkých dielov Harryho Pottera pri príležitosti dvadsiateho výročia vydania čarodejníckej ságy na Slovensku. Jeho ilustrované obálky patria k najkrajším „potterovským“ vydaniam na svete. 

Kniha vychádza v edícii Stonožka, počet strán 64, MOC 9,90 eur.