Progresívne Slovensko Trhá Rekordy: Šimečka Oslavuje Najväčší Liberálny Triumf v Európe!

Hnutie Progresívne Slovensko sa zapísalo do histórie! Na pondelkovej tlačovej konferencii predseda strany Michal Šimečka oznámil, že PS sa stalo najsilnejším liberálnym politickým subjektom v Európe po drvivom víťazstve v eurovoľbách. Získali neuveriteľných 27,81 % hlasov a zabezpečili si šesť kresiel v Európskom parlamente – historický úspech pre slovenskú politickú scénu.

„Sme prakticky zdvojnásobili náš zisk z roku 2019,“ uviedol nadšený Šimečka. Tento úspech vníma ako signál, že Smer-SD je možné poraziť. „Je to veľmi dôležitá vzpruha do najbližších mesiacov a rokov,“ dodal predseda PS, pričom vyzval súčasnú vládu, aby spomalila a uznala, že nemôže všetko.

Progresívne Slovensko chce teraz využiť svoj úspech na presadenie vízie moderného a európskeho Slovenska aj v ďalších voľbách – či už komunálnych, župných, alebo národných. Ambíciou hnutia je ukotviť svoju prítomnosť v každom regióne, meste a okrese.

Voľby do Európskeho parlamentu priniesli Progresívnemu Slovensku šesť poslaneckých kresiel, ktoré obsadia významné osobnosti ako Ľudovít Ódor, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Martin Hojsík, Ľubica Karvašová, Michal Wiezik a Lucia Yar. Tento výsledok je pre PS nielen veľkým víťazstvom, ale aj silným posolstvom pre slovenskú politiku – zmena je možná a budúcnosť patrí progresívnym silám!

redakcia PremiumNews