Rozruch v Bruseli! Známy doktor Kollár spôsobil rozruch v Európskom parlamente!

Kollar do svojej strany SOSK našiel 7 aktivistiek a kandidujú v eurovoľbách. So svojou iniciatívou – Manifest pre svetový mier – oslovili Von Der Leyenovú aj pápeža Františka!

Brusel, 23. máj 2024 – Vo štvrtok sa v Bruseli, v samotnom srdci Európskej únie, uskutočnila významná udalosť. Známy doktor Kollar, spolu s platformou 7 statočných žien, predstavil a odovzdal Manifest pre svetový mier predsedkyni Európskej komisie Ursule von der Leyenovej. Táto iniciatíva je reakciou na súčasné globálne výzvy a apeluje na politických lídrov, aby sa aktívne zasadzovali za ukončenie vojnových konfliktov a podporovali mierové rokovania.

Platforma 7 statočných žien, ktorá vznikla v rámci politickej strany Spájame občanov Slovenska (SOSK), sa rozhodla po úspešnej kampani na Slovensku pokračovať vo svojej misii aj na medzinárodnej úrovni. Ich cesta ich zaviedla do Čiech, Nemecka a teraz do Bruselu, kde odovzdali Manifest pre svetový mier vedúcim predstaviteľom EÚ a zároveň sa obrátili aj na pápeža Františka vo Vatikáne.

“Prišli sme sem predovšetkým preto, lebo nikomu z nás nemôže byť ľahostajné, v akej krajine, v akej Európe a v akom svete žijeme,” povedal doktor Kollar na úvod svojho prejavu. “Ale hlavne, kde a ako budú žiť naše deti.”

Manifest zdôrazňuje dôležitosť mieru pre hospodársky a sociálny rozvoj a vyzýva politických lídrov, aby sa inšpirovali výzvou pápeža Františka na ukončenie všetkých vojnových konfliktov. “Vojna je negáciou ľudskosti,” citoval Kollar pápeža Františka. “Len v mieri sa môže rozvíjať hospodárstvo a ekonomická prosperita občanov,” dodal s odkazom na slová Roberta Schumana, jedného zo zakladateľov európskej integrácie.

Pri príležitosti 74. výročia začiatku povojnovej európskej hospodárskej spolupráce, ktorá položila základy modernej zjednotenej Európy, platforma 7 statočných žien pripomína, že svetový mier je nevyhnutný pre zachovanie civilizácie. “Svetový mier nemožno zachovať bez tvorivého úsilia úmerného nebezpečenstvám, ktoré ho ohrozujú,” uviedol Kollar.

Na záver podujatia v Bruseli vypustili symbolické biele balóny ako holubice mieru. “Našou holubicou mieru sú biele balóny,” vysvetlil Kollar. “Vyzývame ľudí dobrej vôle všetkých krajín, spojme sa pre svetový mier!”

Doktor Kollar a jeho tím tiež apelovali na občanov, aby využili nadchádzajúce voľby 8. júna ako príležitosť ovplyvniť budúcnosť Európy. “Nenechajme tento dátum prejsť bez povšimnutia a nenechajme za nás rozhodovať iných,” vyzvali.