Vražedná Výmena dvoch manželských párov. Skvelý švédsky psychotriler

Mrazivý príbeh, ktorý bol inšpirovaný skutočným prípadom príde autor predstaviť aj na Slovensko. 

Stefan Ahnhem patrí k obľúbeným predstaviteľom severského krimi. Čitatelia si ho zamilovali najmä vďaka úspešnej sérii s vyšetrovateľom Fabianom Riskom. Túto sériu ukončil záverečnou šiestou časťou Posledný klinec v roku 2022. Po nej vyšla v slovenskom preklade aj kniha Úplne iný príbeh, v ktorej vraždu blogerky vyšetruje Fabianova kolegyňa. Novinka Výmena je z trochu iného súdka. Príbeh inšpirovaný skutočným prípadom hovorí o jednej výmene domov a letnej dovolenke, ktorá dopadne veľmi nečakane. Premyslený psychologický triler, z ktorého sa Vám zatajuje dych, je dobrým spoločníkom na letný oddych. Výmenu, rovnako ako všetky Ahnhemove knihy, prekladala do slovenčiny jeho dvorná prekladateľka Jana Melichárková.

Anotácia:
Veriť nemôžete nikomu, niekedy ani sebe. Poriadna dovolenka je presne to, čo Carl a Helene potrebujú, aby utužili svoj vzťah. A keď v Kalifornii objavia dom snov, neváhajú ani okamih. V rámci výmeny ponúknu majiteľom svoju rezidenciu na Štokholmskom súostroví, zatiaľ čo oni strávia leto v ich vile v Santa Cruz. Hneď po príchode však poznajú, že niečo nie je v poriadku. Je to skutočne ten istý dom, ktorý videli na fotkách? A čo sa medzičasom odohráva u nich doma? Našťastie majú v každej izbe bezpečnostné kamery a pokušenie sledovať cudzí pár je priveľké.

Zo švédskeho originálu Bytet preložila Jana Melichárková.

O autorovi: Stefan Ahnhem (1966) žije striedavo v Štokholme a v Kodani a už vyše dvadsať rokov píše scenáre pre televíziu aj film. V roku 2014 debutoval románom Obeť bez tváre (IKAR 2017), ktorým priviedol švédsky detektívny román k novým výškam prostredníctvom inteligentnej koláže psychologického trileru, americkej akčnosti a severskej detektívnej tradície. V roku 2015 zaň získal cenu za debut Crimetime Specsavers Award. Postavu detektíva Fabiana Riska oživil aj v nasledujúcich voľných pokračovaniach série: Deviaty hrob (IKAR 2018), Osemnásť pod nulou (IKAR 2018), Motív X (IKAR 2019), X spôsobov, ako zomrieť (IKAR 2020), Posledný klinec (IKAR 2022) a Úplne iný príbeh (IKAR 2024). Diela vyšli v tridsiatich jazykoch a predali sa milióny výtlačkov po celom svete. 

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/716969-vymena.html

Publikácia vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 424, MOC 19,90 eur.

PR: Mgr. Milan Buno

redakcia PremiumNews