Aha, je tu AHA! Rodičovstvo!

Naučí nás, ako vychovať zodpovedné, vnímavé a šťastné deti.

Dr. Laura Markham je autorkou knihy a konceptu AHA! Rodičovstvo. Tento koncept je nesmierne populárny na celom svete a pomáha rodičom nadviazať kvalitný vzťah, ktorého výsledkom je pohodlné spolunažívanie s deťmi. Dr. Markham získala doktorát z klinickej psychológie na Kolumbijskej univerzite, keďže je sama matkou, vie posúdiť, aké ťažké môže byť rodičom. Je poprednou obhajkyňou rodičov a detí, zakladateľkou a editorkou AhaParenting.com, rozsiahlej webovej stránky, ktorá ponúka Aha! momenty pre rodičov detí a tínedžerov. 

Medzi jej bestsellery patrí okrem  knihy AHA! Rodičovstvo aj jej pokračovanie, obe vyšli v 12 jazykoch. Rodičia sú z nich nadšení a potvrdzujú silu jej prístupu založeného na prepojení, koučovaní a seba regulácii. Autorka prispieva na svoje sociálne siete pravidelnými radami, čo jej prinieslo viac ako 150 000 sledujúcich. Teraz jej kniha vychádza aj v slovenskom preklade. 

O čom je kniha: 

Tento prelomový sprievodca pre každého rodiča mení zaužívané postupy vo výchove detí a transformuje vzťah rodiča a dieťaťa do pohodlného spolunažívania. Netrestajte – pomáhajte a vychovávajte! Pomôžte deťom spracovať ich emócie a obmedzte ich neposlušnosť na minimum. Posilnenie emocionálneho puta s vaším dieťaťom prinesie skutočnú a trvalú zmenu. Keď s ním budete mať živý vzťah, nebudete potrebovať hrozby, karhanie, prosíkanie, úplatky a dokonca ani tresty. Kniha pomôže rodičom lepšie porozumieť vlastným pocitom a nastaviť vo vzťahu s dieťaťom zdravé hranice, empatiu a jasnú komunikáciu. Jednotlivé príklady vás krok za krokom prevedú celým detstvom od batoľaťa až po školský vek.

Z anglického originálu Peaceful Parent, Happy Kids preložila Veronika Lakotová.

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/694821-aha-rodicovstvo.html

O autorke: Doktorka Laura Markham je klinickou psychologičkou, medzinárodne uznávanou autorkou, rečníčkou a často sa na tému rodičovstva vyjadruje v médiách. Bola citovaná v tisícoch tlačených a online publikácií, ako napríklad The Wall Street Journal, Men’s Health, Redbook, Parents Magazine, Real Simple a The Boston Globe, a je tiež pravidelným hosťom v rozhlase a televízii. Dr. Markham dokáže nadviazať kontakt s rodičmi, ponúka odborné znalosti a komentáre o každom aspekte rodičovstva. 

Kniha vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 328, MOC 19,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná