Premiér Fico je pri vedomí, jeho stav je stabilizovaný, no vážny

V sobotu lekárske konzílium oznámilo, že zdravotný stav predsedu vlády Roberta Fica je stabilizovaný, avšak naďalej vážny. Fico utrpel viacero strelných poranení pri atentáte, ktorý sa odohral v stredu 15. mája počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková na tlačovej konferencii uviedla, že premiér je pri vedomí, hoci jeho stav prináša isté obmedzenia. Dodala, že operačný zákrok, ktorý prebehol v piatok, prispel k pozitívnej prognóze. Minister obrany Robert Kaliňák potvrdil, že Fico zostáva v banskobystrickej nemocnici a v blízkej budúcnosti sa neplánuje jeho prevoz do Bratislavy alebo zahraničia.

Napriek vážnemu zdravotnému stavu premiéra bude vláda pokračovať v svojom programe. Kaliňák zdôraznil, že štátne inštitúcie sú pripravené zabezpečiť riadny chod krajiny a budúce týždne prinesú dve plánované rokovania vlády.

V súvislosti s pozvaním k okrúhlemu stolu, ktorý iniciovali zvolený prezident Peter Pellegrini a úradujúca prezidentka Zuzana Čaputová, Kaliňák oznámil, že plánuje telefonovať s Čaputovou a rozumie potrebe takéhoto stretnutia. Slovensko tak čaká náročné obdobie, počas ktorého bude potrebné zvládnuť krízovú situáciu a zabezpečiť stabilitu štátu.

redakcia PremiumNews