Premiér Fico odhaľuje: Slovensko nepríde o miliardy z EÚ, sú to bohapusté lži!

Premiér Robert Fico zaujal tvrdý postoj voči tvrdeniam, že Slovensko stratí miliardy eur z fondov Európskej únie. Po stretnutí s eurokomisárkou Věrou Jourovou vyzval Fico opozíciu, aby prestať šíriť “bohapusté lži”.

Fico popísal rozhovor so Jourovou ako “veľmi dobrý”, pričom zdôraznil dôležitosť technickej komunikácie medzi Slovenskom a Európskou komisiou ohľadom Plánu obnovy. Premier tiež požiadal o racionálny dialóg, nie politický.

Okrem toho sa premiér zameral aj na otázky týkajúce sa fungovania prokuratúry a novely Trestného zákona. Zdôraznil potrebu zabezpečenia finančných prostriedkov pre prokuratúru a vyjadril sa k plánom Ústavného súdu týkajúcim sa trestných sadzieb a premlčacích lehôt.

Fico tiež kritizoval Európsku komisiu za nedostatočnú podporu Slovensku v minulých rokoch, najmä počas obdobia, keď krajina čelila vnútorným problémom.

Premiér svojimi vyjadreniami jasne demonštroval odhodlanie brániť záujmy Slovenska v rámci EÚ a odmietol fámy o možných strátach z európskych fondov.

redakcia PremiumNews