Prvý československý ples v Španielsku: Večer plný hudby, tanca a slovenskej kultúry v Benidorme

V španielskom letovisku Benidorm, oslnivom mieste na pobreží Stredozemného mora, nedávno zazneli tóny slovenskej a rómskej hudby zahalili do tanca ľudí z celého Česko-Slovenska. Organizátorom tohto nezabudnuteľného podujatia bol populárny slovenský spevák Igor Kmeťo mladší a jeho otec, spoluzakladateľ legendárnej Kmeťoband.

Práve Benidorm sa stal dočasným domovom pre Igora Kmeťa ml. v jeho hľadaní inšpirácie pre tvorbu nového albumu. Zamiloval sa do atmosféry tohto miesta a rozhodol sa zdieľať kúsok slovenskej kultúry so svojimi krajanmi a priateľmi v zahraničí prostredníctvom tejto unikátnej udalosti.

Večer sa niesol v duchu pestrých rytmov slovenskej a rómskej hudby, ktoré rozpútali tanec a šťastie na parkete. Nielen slovenskí návštevníci, ale aj miestni obyvatelia sa zapojili do osláv a s radosťou objavovali bohatú hudobnú a tanečnú kultúru Česko-Slovenska.

Hostia sa mohli tešiť nielen na skvelú hudbu a tanec, ale aj na autentické slovenské jedlá a nápoje, ktoré doplnili atmosféru domova pre všetkých prítomných. Pre Igora Kmeťa ml. a jeho otca to bol nielen večer hudby a zábavy, ale aj príležitosť spojiť komunitu a propagovať slovenskú kultúru v zahraničí.

Prvý československý ples v Španielsku sa tak stal pamätným okamihom, kedy sa ľudia zblížili cez hudbu, tanec a lásku k svojej krajine. Benidorm sa na jednu noc stal miestom, kde sa stretli srdcia plné hrdosti a radosti z toho, že môžu zdieľať kúsky svojej kultúry a identity so svetom.

redakcia premium news

Foto: Gipsy Television

Exkluzívne video TU: