AKO SA OBLIECŤ DO DIVADLA A NA INÉ KULTÚRNE PODUJATIA

Ak chce niekto v súčasnosti navštíviť nejaké kultúrne podujatie, ponuka je naozaj široká. Divadlá plnia svoje programy novými predstaveniami, koncertov či výstav je všade neúrekom. Opäť tak v hlavách mnohých z nás začína blikať otáznik s problémom dress code. Najmä v dnešnej dobe, keď si mnohí stále menej a menej dávajú záležať na formalitách, môžu vzniknúť nepríjemné situácie z nevhodného outfitu. 

CHYSTÁTE SA DO KINA?

Oblečenie do kina by určite malo byť pohodlné, rozťahané tepláky a starú mikinu však nechajte radšej doma. Pohodlie môže byť aj štýlové. Vezmite si na seba dobre padnúce džínsy a pulóver.

V pulóvri s golierom budete dokonca vyzerať ešte o niečo lepšie ako v klasickom výstrihu ku krku. Na to netradičná košeľová bunda a šál, aby vám cestou nebola zima na krk.

ROCK, JAZZ, POP

Či sa chystáte na príjemne strávený večer v jazzovom klube alebo do Starej Tržnice na koncert svojej obľúbenej kapely, nikdy nie je na škodu sa trochu oháknuť. Potrebujete sa cítiť pohodlne, ale zároveň vyzerať dobre. Jednoduchý bavlnený polorolák, ktorý neobťažuje na krku, skombinujte s tmavomodrými džínsami. Na vrch si prehoďte hrubšiu košeľu, ktorú si potom vo víre tanca pokojne vyzlečte.

DIVADLO

Ak dnes zavítate na akékoľvek predstavenie do divadla, na prvý pohľad zistíte, že sa okolo vás nachádzajú ľudia oblečení v spektre od mikín až po obleky. Čo sa však patrí a čo nie? Otázka by skôr mala znieť, na aké prestavanie idem. Je to premiéra? Idem do Slovenského národného divadla alebo na študentské predstavenie? Ak ste v rozpakoch, nezabudnite, vždy je lepšie byť oblečený príliš dobre (overdressed) ako príliš zle (underdressed).

Zlatá stredná cesta, ktorá však nikdy nesklame, je elegantné sako doplnené o nenápadné bavlnené nohavice. Dajte si na seba strečovú košeľu, ktorá je mäkká a príjemná na telo a budete sa cítiť extrémne pohodlne.

OPERA ČI KLASICKÁ HUDBA

Keď budete nabudúce stáť pred šatníkom a rozmýšľať, či si naozaj musíte zobrať oblek na koncert klasickej hudby či operu, radšej ihneď aj prestaňte. Cez toto pravidlo vlak nejde. Oblek je základný prvok a v čomkoľvek menej elegantnom budete oblečený zle.

Ak chcete spraviť dojem, čierny smoking à la James Bond je neporaziteľný. Rovnako dobre však budete vyzerať v čiernom či tmavomodrom obleku.

redakcia premium news