REBIS PRINÁŠA HUDOBNÉ “SVETLO”! NOVÝ KLIP PREDZNAMENÁVA JEJ PRVÉ EP

Rebis je meno, ktoré počujeme neustále v spojitosti s jej známou rodinou. No samotná speváčka ide úplne iným hudobným smerom a k tomu pripája aj profesionálne tanečné kreácie, ktoré mladý talent pretavuje aj do svojich klipov. Nová skladba “Svetlo” https://youtu.be/QUvdZPlUBMk?si=FVF3CwV1NMO146mD však predznamenáva jej nové EP, ktoré vychádza už 30.novembra! 

Rebis Kmeťová už svoju fanúšikovskú základňu má a už počas roka ponúkla kvalitné skladby ako “Namotáš, Neskoro, Príde to samé”, ktoré majú dosť slušné vzhliadnutia. Samotná speváčka uviedla na svojich sociálnych sieťach, že hudbu chce robiť inak a ako to cíti, preto ak čakáte od nej funky štýl sklame vás, no zároveň ponúka iný, nový rozmer žánru, ktorý zaručene ocenia všetci fanúšikovia kvalitnej hudby.

A ako vznikla skladba “Svetlo” a pripravové EP z produkcie Gitano Records?

“Spočiatku sa skladba mala volať “Tma”,   nakoľko obodobie, kedy som písala túto skladbu bolo pre mňa veľmi temným, čo sa týka vnímamie sveta a mojho vnútra… Celý tvorivý proces písania, trval veľmi dlho, niekoľkokrát som zmenila text aj melodické linky, kvôli mojej nespokojnosti a pocitu nevyjadrenia sa v skladbe dostačujúco. Keď som mala skladbu už definitívne spracovanú, môj pocit z vnímania skladby nebol temný, práve naopak, výsledok mi dal silu a “svetlo”. “Svetlo” je pre mňa znovuzrodenie, začiatok niečoho nového, vnímanie seba, čistota, láska, vrchol a otvorenosť!”, hovorí o vzniku skladby Rebis. 

O zaujímavý videoklip sa postaral český režisér, ktorý sa zhostil aj kamery Tomáš Fiala, text napísala samotná speváčka, produkčne ju zastrešil Igor Kmeťo ml. a o mix master sa postaral americký zvukár Byron H. Tanečná choreografia vznikla pod taktovkou Simona Šinku. 

“Každá spolupráca s mojím otcom je úplne iná, snažíme sa stále posúvať a inovovať naše skúsenosti, z mojho pohľadu je môj otec veľký profesionál čo sa týka práce v štúdiu, je perfekcionista a vníma detaily, ktoré potom tvoria celok. Každý prispieva svojími znalosťami a hudobným vkusom a je pre mňa česť tvoriť s ním! Okrem iného…EP! Je to pre mňa veľký moment a hlavne nová skúsenosť, pripraviť konceptuálný projekt. Bol to dlhý proces, už od skladania, nahrávania až po realizovanie vizuálov. Naučilo ma to mať trpezlivosť a pozerať sa na veci s nadhľadom. Snažila som sa v každej skladbe zachytiť svoje vnútorné pocity a vyjadriť možno niečo, čo nebolo v mojej sile povedať hovoreným slovom, pomocou písania skladieb som ale rada, že všetko čo prežívam viem povedať formou hudby”, uzatvára mladý talent.

PR: Jana Trellová