Skvelá správa: MS v hokeji odvysiela JOJ Šport v HD kvalite, a to zadarmo cez anténu

Na JOJ Šport budú odvysielané všetky zápasy zo štadióna v Ostrave a vybrané zápasy z Prahy, ako aj semifinále a finále.

Ohľadne športových kanálov na Slovensku sa v posledných mesiacoch šíri poriadny rozruch. Mnohí športoví nadšenci sa preto začali obávať otázky, kde si budú môcť pozrieť nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Dobrou správou je, že k dispozícii napokon budú mať viacero možností. Jednou z nich bude aj kanál JOJ Šport, ktorý odvysiela MS v hokeji v HD kvalite, a to zadarmo cez anténu, informuje portál Živé.sk.

Nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa budú konať od 10. do 26. mája, a to v susednej Českej republike. Hrať sa bude na dvoch štadiónoch, konkrétne v Prahe a Ostrave.

Súčasť voľného vysielania

Na dočasnom odblokovaní stanice JOJ Šport sa dohodol Towercom, prevádzkovateľ digitálneho vysielania cez anténu, priamo so skupinou JOJ Group. Slovenskí diváci vďaka tomu získajú možnosť sledovania MS v hokeji vo vysokej kvalite. „Vďaka iniciatíve a spolupráci s JOJ Group bude počas trvania MS v ľadovom hokeji, od 10. do 26. mája, sprístupnený športový kanál JOJ Šport do voľného vysielania ako súčasť našej tradičnej ponuky programov vo voľnom vysielaní,“ vysvetlil Milan Herman, produktový manažér služieb retransmisie v spoločnosti Towercom.

Naše mužstvo nájdeme na hlavnej JOJ

Športový kanál JOJ Šport je vysielaný v štandarde DVB-T2/HEVC. Pokiaľ ide o zápasy s naším mužstvom, tie bude vysielať hlavný kanál JOJ, ktorý je dostupný zadarmo cez anténu v SD kvalite. Či bude aj v tomto prípade odblokovaná verzia s HD rozlíšením, nevieme.

„Na JOJke uvidia diváci všetky zápasy slovenského národného tému, na stanici JOJ Plus odvysielame vybrané zápasy pražskej skupiny a na JOJ Športe všetky zápasy, ktoré sa budú hrať v Ostrave a vybrané z Prahy. Semifinále, zápas o bronz a finále hokejového šampionátu odvysielame na staniciach JOJ a JOJ Šport,“ povedal Roman Neuschl, riaditeľ JOJ Šport.

TS: Roman Drexler