Slovensko má nového autora trilerov, Davida Mangu. Jeho debut s názvom Vodonoh vystraší a zároveň nadchne.

Slovenskí čitatelia milujú napätie, preto sa žánrom ako triler, krimi, či horor pomerne darí už dlhé roky. Všetkým napadne ako prvé meno skúseného majstra napätia Jozefa Kariku, ktorého dve knihy sa dokonca dočkali sfilmovania. No prichádza meno, ktoré možno znie ako pseudonym, no nie je ním. Autora Davida Mangu je potrebné si dobre zapamätať. Už svojím debutovým trilerom Vodonoh prekvapí, zaujme a poteší každého, kto sa rád bojí. Manga vezme vo svojej skupinu nadšencov na výlet do premenlivých ramien Dunaja. Hoci to spočiatku vyzerá ako príjemná plavba bez mobilov, ktorej cieľom je oddýchnuť si od hektického sveta, postupne zistíme, že ticho, ktoré vládne navôkol, môže mať od svoju temnú stránku. 

O čom je kniha: 

Čo sa môže prihodiť na splave pár kilometrov za Bratislavou, keď sa udalosti vymknú z rúk?Na jeseň roku 2022 sa skupina nadšencov vyberie na spoločnú výpravu do vnútrozemskej delty Dunaja. Vodácky výlet naplánovaný do posledného detailu, stabilné počasie, miestny sprievodca. Nádherná krajina lužných lesov plná života. Výnimočne teplý október. Čo by sa mohlo pokaziť? Spočiatku sa zdá, že všetko ide podľa plánu. Zdanlivo prívetivá príroda však skrýva desivé tajomstvo. Neočakávané udalosti rysujú novú trajektóriu cesty a postupne skladajú hrozivú mozaiku násilia, okultizmu a drogami spôsobeného šialenstva. Z pokojného výletu sa v okamihu stáva zúfalý boj o prežitie.

Audioukážku z Vodonoha číta Vlado Kobielsky:  https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-vodonoh-david-manga

O autorovi: 

David Manga (1978) sa narodil v Žiline. Vyrastal vo Ľvive a dospieval v Brne. V súčasnosti žije striedavo v Brne a v Bratislave. Vystriedal viacero zamestnaní, od pražiara kávy cez brand manažéra a nočného šoféra až po humanitárneho pracovníka. Venuje sa behu a nádychovému potápaniu. Prvotinou Vodonoh si otvára cestu k čitateľovi a pevne verí, že ho neodradí od návštevy nádherných a niekedy tajomných zákutí dunajských ramien.

PR: Mgr. Lucia Čarná