Po veľkom úspechu nádherne ilustrovanej detskej knihy Čo robia pocity? je tu jej pokračovanie Ako žijú pocity?

Autorka Tina Oziewicz a ilustrátorka Aleksandra Zając nám pomôžu lepšie spoznať naše pocity a vyznať sa v nich.  

Kniha Čo robia pocity? Od poľskej dvojice Tina Oziewicz a Aleksandra Zając sa stala úspešnou v mnohých krajinách. Autorky v nej citlivým spôsobom približujú deťom, ale aj dospelým, život našich pocitov. Hoci vieme, že pocity máme, mnohé z nich si zámerne neuvedomujeme, nehovoríme o nich, niektoré si dokonca zakazujeme. Ale oni existujú, sú našou súčasťou a keď si ich nevšímame, pripomenú sa nám. Je dobré hovoriť s deťmi o ich pocitoch, je dobré, ak si ich pomenujú už v detstve a berú ich ako súčasť svojej osobnosti. A práve v tom pomáha kniha Čo robia pocity?, ako aj jej nové pokračovanie Ako žijú pocity?. Ako si žije náš strach? Čo má najradšej trpezlivosť? Ako sa má nostalgia, keď práve nie sú Vianoce? To všetko sa dočítajú malí čitatelia spolu s rodičmi v tejto úžasnej novinke z edície Stonožka. 

Anotácia:
Sympatická autorská dvojica – Tina Oziewicz a Aleksandra Zając – sa vracia s pokračovaním svojho knižného bestsellera Čo robia pocity? Nostalgia celý rok čaká na chvíľu, keď bude môcť zo skrine vybrať škatuľu s vianočnými ozdobami. Trpezlivosť má rada pokoj a pokoj má najradšej vôňu džemu. Vďačnosť rada spomína na dobré časy…Tieto pocity určite poznáte. Predchádzajúca kniha vám prezradila, čo robia, keď majú voľno. Teraz ich môžete spoznať lepšie. S kým sa priatelia? Z čoho majú strach? Čo im spôsobuje najväčšie potešenie?

Odpovede na všetky otázky nájdete v tejto neobyčajnej knihe. Poetický text Tiny Oziewiczovej v kombinácii s vtipnými ilustráciami Aleksandry Zającovej dojíma, podnecuje predstavivosť a vyzýva na rozhovor o tom, čo sa skrýva v každom z nás. Kniha je určená deťom od 5 rokov.

Z poľského originálu preložila Silvia Kaščáková.

O autorkách: 

Tina Oziewicz je poľská autorka a prekladateľka, absolventka filozofie a anglickej literatúry na Vroclavskej univerzite v Poľsku. Nikdy neplánovala stať sa spisovateľkou, pracovala ako prekladateľka, vedecká pracovníčka a učiteľka, no práve v príbehoch písaných pre deti našla svoj hlas a spôsob, ako osloviť svet v súlade so svojou osobnou filozofiou a budhistickým pohľadom. 

Aleksandra Zając je absolventka Katedry výtvarného umenia na Opolskej univerzite, sa venuje grafickému dizajnu, kresbe a modelovaniu z hliny. Jej projekt ilustrovanej detskej knihy Dziksy sa dostal do finále medzinárodnej súťaže Clairvoyants 2014. Kniha Čo robia pocity? je jej debutovou publikáciou, následne spolupracovala s Tinou Oziewicz na ďalších pokračovaniach Ako žijú pocity?Čo robia pocity v noci?

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/719733-ako-ziju-pocity.html

Predchádzajúca kniha: https://www.bux.sk/knihy/597414-co-robia-pocity.html

Publikácia vychádza vo vydavateľstve Ikar, v edícii Stonožka počet strán 72, MOC 12,90 eur.

Mgr. Lucia Čarná