Slovenskom otriasla smutná správa. Vždy pozitívne naladený divadelný herec Marcel Nemec († 52) zomrel

Svoje posledné slová však stihol predať divákom na svojom poslednom vystúpení, ktoré už zo slabosti však odohrať nevedel. Po dohode s lekármi sa napokon pred pár dňami presunul z bratislavskej nemocnice do rodičovského domu v Kremnici, kde obklopený milovanou rodinou strávil posledné dni svojho života. Napokon v pokoji a zmierený so svojim osudom odišiel na druhý svet. Česť jeho pamiatke.

Marcel Nemec

* 8. júna 1971

† 16. februára 2024

Marcel sa narodil v Kremnici. Vyštudoval herectvo na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Počas jeho štúdia založil spolu so spolužiakmi satiricko-umelecký súbor Jána Kopytu pod názvom Kopytovci, s ktorým hrávali autorské predstavenia a kabarety. Po štúdiu sa zamestnal v reklamnej agentúre, kde neskôr zastával pozíciu riaditeľa obchodu a marketingu futbalovej Sparty Praha.

V roku 2003 napísal knihu HomoŠapiens, ktorá je jedinečná v tom, že sa v nej prvýkrát na Slovensku mediálne známy človek, ktorý pôsobí v šoubiznise, otvorene priznáva k homosexualite. Pracoval tiež pre svoje občianske združenie Moonlight camp, ktoré sa venuje zážitkovému vzdelávaniu detí a mládeže a bol jedným zo zakladateľov OZ Tatry máme radi, ktoré v lete organizuje zážitkový tábor v slovenských horách.

Účinkoval v TV reklamách a televíznych seriáloch ako napríklad Hranica, Delukse, či Mafstory. Počas svojho života nezanevrel ani na filmovú tvorbu a stvárnil postavy vo filmoch ako Prvý slovenský horor, Amnestia, Prežiť svoj život, Modrá ruža a v mnohých ďalších. Účinkoval tiež v divadle Aréna a v Mestskom divadle Žilina. Na Novej scéne hral v muzikáli Fontána pre Zuzanu. Nakoniec však zakotvil v divadle La Komika, kde hral v mnohých divadelných insenáciách od Srdce z azbestu, Navždy alebo nikdy alebo Made in Slovenskooo, ktorá bola zároveň aj poslednou, ktorú umelec dokázal na sklonku života zahrať.

redakcia premium news