Slovenský umelecký svet je v slzách. Odišiel spevák známeho hitu, pozná ho každý Slovák!

Počas éry socializmu mali obyvatelia vtedajšieho Československa obmedzený prístup ku kvalitnej hudbe. Jednou z takýchto kvalitných skupín bol Modus. So známou kapelou naspieval obrovský hit Roberta aj spevák a hudobník Jozef Paulíny. Ten teraz navždy odišiel do hudobného neba.

V roku 1987 sa na Synakovej ulici v Petržalke nakrúcal videoklip k piesni Roberta od skupiny Modus. Interpret tejto populárnej pieste bol Jozef Paulíny (†66). Málokto však vie, že jeho originálne priezvisko sa písalo Paulini. Ďalším jeho známym hitom bola aj pieseň Keď sa raz oči dohodnú v roku 1988.

Kapela Modus vznikla v roku 1968. Kedysi v nej hrali takí slovenskí hudobní velikáni ako Miro Žbirka, Laco Lučenič, Marika Gombitová či Janko Lehotský. Neskôr, v osemdesiatych rokoch, sa v nej vystriedalo niekoľko ďalších spevákov. Medzi nimi bola aj Marián Greksa a Jozef Paulíny.

Jozef Dodo Paulíny v minulosti randil s moderátorkou Erikou Judínyovou, ktorá je už dlhé roky vo vzťahu so Štefanom Skrúcaným. Jozef Paulíny pred približne 22 rokmi opustil speváčku Marcelu Molnárovú práve pre krásnu, vtedy iba 30-ročnú Eriku.

Len pred pár dňami slovenský zasiahla hudobný svet šokujúca správa o smrti Vaša Patejdla. Vašo odišiel na druhý svet 19. augusta tohto roku po krátkej a ťažkej chorobe.

Smutnú informáciu potvrdila novinárka Anka Olvecká, ktorá sa už roky venuje slovenskému šoubiznisu.

Zdroj: Plus Jeden Deň