Významný úspech strany SMER – SD vo voľbách do Európskeho parlamentu

Strana SMER – slovenská sociálna demokracia (SMER-SD) zaznamenala výrazný úspech vo voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa konali uplynulý víkend. Napriek narušenej kampani spôsobenej atentátom na predsedu strany Roberta Fica, SMER-SD získala takmer 25% hlasov a obsadila päť mandátov.

Líderka kandidátky, Monika Beňová, poďakovala voličom, krajským a okresným štruktúram strany za podporu, ktorá pomohla dosiahnuť tento výsledok. “Dosiahli sme fantastický výsledok, máme o dva mandáty viac a získali sme takmer o 200 tisíc hlasov viac,” povedala Beňová.

Ľuboš Blaha, ktorý vo voľbách získal najviac hlasov, považuje výsledok za veľký úspech, najmä vzhľadom na náročné okolnosti, ktorým strana čelila. “Aj napriek atentátu na Roberta Fica sme dosiahli obrovský úspech. Naša strana získala výraznú podporu voličov,” uviedol Blaha. Zároveň upozornil, že Progresívne Slovensko, napriek víťazstvu v nominálnych číslach, má menšinový postoj v mnohých kľúčových európskych témach.

Katarína Roth-Neveďalová zdôraznila, že sa bude venovať otázkam mieru, energetickej a vojenskej bezpečnosti, potravinovej bezpečnosti, podpore regiónov a poľnohospodárstvu. Erik Kaliňák upozornil na rekordnú účasť vo voľbách, najmä vo veľkých mestách, čo prispelo k úspechu Progresívneho Slovenska.

Judita Laššáková vyjadrila nádej na budúcu spoluprácu v Európskom parlamente a svoj záujem o Výbor na ochranu spotrebiteľa. “Napriek ťažkostiam, ktoré strana SMER mala, považujem to za fantastický úspech. Budeme pracovať na tom, aby sme naše kroky konzultovali aj s vládou,” uzavrela Laššáková.

Úspech strany SMER-SD vo voľbách do Európskeho parlamentu potvrdzuje jej silnú pozíciu na politickej scéne a otvára nové možnosti pre presadzovanie jej politiky na európskej úrovni.

redakcia PremiumNews