Šokovaný Török chce s Mikuláškom okamžite odvetu: On bol diskvalifikovaný kvôli tomu?!

O najväčšiu kontroverziu na turnaji RFA 15 v Bratislave sa postaral Václav „Baba Jaga“ Mikulášek. Ten v úvode zápasu zasiahol Gabriela Töröka medzi nohy a po prerušení rozhodcu mu do genitálií pridal ešte jedno koleno. Török ešte dokázal pokračovať, no po 3. kolene to už ďalej nezvládol.

Mikulášek bol diskvalifikovaný, no dôvodom neboli jeho opakované kolená medzi nohy. Na pozápasovej tlačovej konferencii Boris Marhanský potvrdil, že rozhodca Lukasz Bosacki Mikuláška diskvalifikoval za nešportové správanie, ktoré nastalo po ukončení zápasu. Keď sa Török dozvedel túto informáciu, nemohol veriť vlastným ušiam. Najbližšie RFA zavíta do Opavy, kde 13. apríla prebehne turnaj RFA 16. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

Trošku súdnosti do tohto športu

Keď Marhanský potvrdil stanovisko poľského rozhodcu Bosackého, ktorý má za sebou množstvo odrozhodovaných zápasov v UFC, Török musel okamžite reagovať. „To ako fakt? Trikrát úmyselné koleno medzi nohy a on bol diskvalifikovaný kvôli tomu, že tu vyvreskoval? Ja neviem, trošku súdnosti do tohto športu, aby sme z toho nerobili cirkus.

Ja viem, že sú dôležité čísla a kontroverzia, ale treba si uvedomiť, že toto je stále šport. A keď chceme ísť príkladom pre mladých ľudí a zmeniť niektorých názory na fighterov, bolo by treba sa zamyslieť nad niektorými vecami,“ povedal Gabriel Török bezprostredne po zistení informácie, že Mikuláška nediskvalifikovali pre jeho fauly.

Odveta na obzore?

Zápas Mikulášek vs. Török sa skončil skôr, než stihol začať. Obaja bojovníci boli frustrovaní z jeho priebehu a košický bojovník v pozápasovom rozhovore okamžite prejavil záujem o odvetu. Napriek tomu, že Mikuláška označil za odpad MMA scény, preňho osobne ide o naďalej nevyriešenú záležitosť.

„Je to taký egotrip pre mňa. Len preto, aby som ukázal, že som lepší zápasník,“ odôvodnil svoju opätovnú výzvu Mikuláškovi. Je teda vysoko pravdepodobné, že sa vedenie RFA bude snažiť uskutočniť odvetu medzi týmito dvomi bojovníkmi. Promotér Boris Marhanský potvrdil, že si s oboma bojovníkmi sadne a ich odvetu prediskutuje.

PR: Martin Solčan