Vincent Cassel: štýlová ikona s osobným dotykom

Francúzsky herec Vincent Cassel nám ukazuje, že štýl nie je iba o oblečení, ale aj o sebavyjadrení a kreativite. Jeho vplyv na svet módnej scény je nenahraditeľný, čo dokazujú aj jeho početné spolupráce s renomovanými módny značkami. Poďme sa bližšie pozrieť na jeho šik štýl.

1. Klasika s dotykom vintage: Cassel preferuje klasické kúsky, ktoré oživuje vintage prvkami. Jeho obľúbenými outfitmi sú košele s krátkymi rukávmi, polo tričká a pohodlné, dokonale padnúce nohavice, ktoré pripomínajú 40. a 50. roky. V jednom rozhovore sa Cassel vyjadril: „40. roky mi ako éra vyhovujú. Hlavne čo sa týka štýlu, ktorý bol prítomný v Spojených štátoch, Taliansku a vo Francúzsku. Pred očami mám osobnosti ako Fred Astaire a Marcello Mastroianni. Mám rád starú školu.“

2. Hip-hopový vplyv: Jeho mladícke obdobie ovplyvnil hip-hop, čo bolo vidieť na jeho odvážnych voľbách oblečenia. Na margo tohto obdobia povedal: „Ako dieťa som bol unesený hip-hopom. Keď som mal 17 rokov, nosieval som tie veľké voľné obleky štýlu 40. rokov s najnovšími teniskami značky Puma so širokými šnúrkami – to bolo moje módne experimentovanie. A bol to tiež môj prechod od jazzu k hip-hopu.“

3. Unisex a rodinná kreativita: Cassel podporuje unisex oblečenie. Počas jeho manželstva s krásnou modelkou Tinou Kunakey vznikla kolekcia pre The Kooples, ktorá je dokonalou zmesou minimalistického a pritom sofistikovaného mužského a ženského štýlu.

4. Tvár známych značiek: Jeho vplyv na svet módnej scény je nenahraditeľný, čo dokazujú aj jeho spolupráce s renomovanými módny značkami. 

Napríklad stal sa tvárou parfému “La Nuit de l’Homme” od Yves Saint Laurent. Jeho vystúpenie v tejto kampani zdôraznilo nielen zvodnú vôňu parfému, ale ukázalo naplno hercovu charizmu.

Ako brand ambassador pre luxusnú švajčiarsku značku hodiniek Longines, Cassel spojil svoju eleganciu s kvalitou a precíznosťou tejto renomovanej značky. 

5. Cestovanie Cassel mení svoj štýl podľa miesta, kde žije. V chladných mestách, ako je Londýn a Paríž, uprednostňuje tmavé farby, zatiaľ čo v Brazílii sa obklopuje jasnými farbami a vzormi. 

Casselov štýl nie je len o módnosti, je to spôsob, akým sa vyjadruje. Jeho odvaha byť originálny svedčí o jeho osobnosti a sebavedomí. Zaujímavé je taktiež jeho vyjadrenie o neprimerane vysokých cenách za luxusné oblečenie. „Móda je neustály cyklus. Nevidím nič nové. Vidím veľmi drahé značky používajúce to, čo bolo pred 30 alebo 40 rokmi považované za zakázané v nočných kluboch. Voľné nohavice, mikiny a hrubé tenisky sú teraz predstavované za 2000 eur. To je pre mňa šialené.“ Čo si o tomto jeho názore myslíte vy?

Pre inšpiráciu ponúkame 3 stylingy, ktoré sú charakteristické aj pre tohto známeho herca. Pripravila ich pre vás štylistka Adriana Poláková Šinka. Všetky outfity si môžete kúpiť za výhodné ceny na e-shope značkovej módy TU: http://www.chiclife.sk

PR: Adriana Polak Sinka