Začína nová knižná sezóna. Aj tak by sa dal každý rok uviesť septembrový Edičný program vydavateľstva IKAR.

Sú pred nami minimálne tri mesiace plné knižných noviniek. Už septembrový EP je pomerne rozsiahly a prináša skvelé čítanie pre všetky vekové kategórie.

Edícia IKAR

Prichádza novinka od úspešného nemeckého autora historických detektívok Olivera Potzscha Hrobár a dievčina. Prezradíme tajomstvo, že autor zavíta v novembri na Slovensko, navštívi knižný veľtrh Bibliotéka a rozhliadne sa aj po Bratislave. Že by sa Prešporok stal dejiskom ďalších historických zločinov?

Odborník na ústavné právo, ale najmä skvelý spisovateľ Rado Procházka prichádza so svojím tretím románom. Strhujúcim debutom Na brehu spieva dav šokoval nejedného knižného „fajnšmekra“, vydal ho však ešte pod pseudonymom. Brichtov boj rozprával príbeh o korupcii v oblasti stavebníctva a developerov a ostatný román Domov na Juhovýchod  prinesie príbeh bývalého profesionálneho futbalistu Jerryho, ktorý sa za istých okolností môže stať aj bielym koňom.

Milovníčky erotických romancí poteší nová autorka Rina Kent, ktorá po Vláde kráľa ponúka Vzostup kráľovnej.

Klasika je vždy dobrý nápad, navyše, ak ide o nové, krásne vydanie Búrlivých výšin Emily Bronteovej. Klasického diela o nedobytnom Heathcliffovi, ktoré citujú všetky postmoderné filmy a seriály.

Som rada, že mama zomrela, názov knihy Jennette McCurdy, ktorý tne do živého. Ak milujete príbehy, ktoré bolia, je táto kniha správnou voľbou. Životný osud americkej detskej hviezdy a jej ambicióznej matky, ktorá showbiznis kladie nad zdravie a život svojej dcéry. 

Milovníci sladkého a kvalitných dezertov sa môžu tešiť na Cukráreň Petry Tóthovej – porotkyne šou Pečie celé Slovensko. Petra ponúka lahodné dezerty ako z francúzkych cukrární. Kniha je skvelým darčekom a inšpiráciou na dlhé jesenné večery.

Edícia Slovenský spisovateľ

Okrem nesmrteľnej Agathy Christie sa môžete tešiť aj na novinku bestselleristky Kristíny Brestenskej Ostatné sa udeje v srdci. Unikátne spojenie memoárov a skutočného zločinu zažijete v knihe Eriky Krouse Prezraď mi všetko.

Edícia Príroda

Ak radi cvičíte, je tu pre vás vynikajúci sprievodca Vysoko intenzívnym intervalovým tréningom HIIT, na preskúmanie prostredia úžasného výkonného stroja, zvaného ľudský mozog, zasa publikácia Fascinujúca pamäť.  

Edícia YOLi

Yoláci sa môžu tešiť na skvelú novinku od ich obľúbenej autorky Mony Kasten Osamelé srdce. Séria Mony Kasten ZNOVA si v posledných rokoch získala srdcia mnohých mladých dospelých.

Edícia Stonožka

No ani najmenší čitatelia nezostanú opomenutí. Môžu sa tešiť na novinky v úspešných sériách – novú Holubiu agentúru, Mačiatko Cezmínku, Emila Einsteina, či Petronelu Jabĺčkovú a Kubka. Jane Austen preniká aj k malým čitateľkám, v edícii Úžasná Jane vychádza prerozprávaná Pýcha a predsudok s krasnými ilustráciami.

Hurá septemeber, hurá knihy, tešíme sa na nových čitateľov!