FTI Group žiada o ochranu pred veriteľmi, zájazdy sú ohrozené

Nemecká cestovná kancelária FTI, známa a obľúbená aj medzi slovenskými turistami, čelí vážnym finančným problémom. Tento týždeň oznámila, že podala žiadosť o ochranu pred veriteľmi z dôvodu platobnej neschopnosti. Týmto krokom sa snaží získať čas na reštrukturalizáciu a zabezpečiť svoju budúcnosť.

FTI Group, materská spoločnosť FTI Touristik GmbH, je tretím najväčším touroperátorom v Európe. V reakcii na finančné ťažkosti podala na mníchovskom súde žiadosť o začatie konkurzného konania. Vedenie spoločnosti ubezpečuje zákazníkov, že všetky prebiehajúce zájazdy budú dokončené podľa plánu, avšak nové zájazdy plánované od utorka už nebudú možné alebo budú realizované len čiastočne.

Situácia je nepríjemná najmä pre tisíce zákazníkov, ktorí si už zakúpili svoje dovolenky. Spoločnosť pre nich zriadila špeciálnu webovú stránku a infolinku, kde môžu získať potrebné informácie a asistenciu.

FTI Group, so sídlom v Mníchove a viac ako 11-tisíc zamestnancami, teraz čelí neľahkému obdobiu. Tento vývoj situácie zanechal mnoho zákazníkov v neistote a očakávajú ďalšie kroky, ktoré by mohli priniesť riešenie ich dovolenkových plánov.

Podľa odborníkov bude kľúčové, ako rýchlo a efektívne spoločnosť zvládne reštrukturalizáciu a či sa jej podarí obnoviť dôveru klientov v čase, keď sa cestovný ruch postupne zotavuje z dôsledkov pandémie.

redakcia PremiumNews