IL DIVO – 20 ROKOV NA SCÉNE V SEPTEMBRI AJ V  BRATISLAVE!

Multiplatinová spevácka skupina IL DIVO, založená na klasickej hudbe, sa predstaví 28. septembra 2024 v bratislavskej Peugeot aréne s čerstvo vydaným albumom XX, ktorý zhrnie ich dvadsaťročnú tvorbu.

V roku 2004 sa spojili štyria muži s výrazne odlišnými osobnosťami a hlasmi, aby do dejín hudby a kultúry zapísali názov Il Divo. Americký tenorista David Miller, francúzsky popový spevák Sébastien Izambard, španielsky barytonista nemeckého pôvodu Carlos Marín a švajčiarsky tenorista Urs Bühler korunovali svoje úsilie úspechom. Medzinárodné zloženie pomohlo skupine Il Divo dosiahnuť pozoruhodný úspech na niekoľkých celosvetových turné, ale aj nevídané uznanie za svoje žánrovo pestré piesne a milióny priaznivcov, ktorí si kupovali ich multiplatinové nahrávky. 

Vystúpili  na Letných olympijských hrách, spolu s Toni Braxton napísali oficiálnu pieseň pre Majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2006 a vystúpili na oslavách Diamantového jubilea kráľovnej Alžbety II. Sú známi hitmi ako Regresa a Mí, coververzia skladby Unbreak My Heart od Tony Braxton, ktorá sa nachádza na ich prvom albume  na YouTube má viac ako 190 miliónov pozretí: 

 Z ich piesní, interpretovaných v španielčine, taliančine, francúzštine, portugalčine, angličtine, japončine a latinčine, sa predalo viac ako 30 miliónov nosičov po celom svete v 35 krajinách a dosiahli 50 prvenstiev v hitparádach a 160 zlatých a platinových dosiek.

Tento rok Il Divo oslavuje 20. výročie vydaním jubilejného albumu s názvom XX 

Hrajú ma ňom  Američan David Miller (tenor), Švajčiar Urs Bühler (tenor), Francúz Sébastien Izambard (tenor) a Američan Steven LaBrie (barytón), ktorý sa ku skupine pripojil po smrti Carlosa Marína  v decembri 2021 v dôsledku infekcie. 

Nedávnu nahrávku skladby Despacito, ktorá prekonala 2,7 vzhliadnutí, si môžete vypočuť tu:

IL DIVO nebudú vystupovať v Bratislave po prvýkrát, takže publikum trochu poznajú, no veria, že pribudnú noví k tým, ktorí už videli ich koncerty, či na hrade alebo priamo na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, kde už sú trochu zabývaní. 

PR: Anka Ölvecká

redakcia PremiumNews