June Film Fest: Víkend v znamení zaujímavých filmov, seriálov a prvotriednej hudby

V Trnave to už niekoľký deň žije vďaka medzinárodnému filmovému festivalu, ktorý so sebou priniesol do srdca tohto historického mesta kvalitnú kinematografickú tvorbu, inšpiratívne debaty, zaujímavých hostí a osobnosti, klubovú hudbu večer aj ráno či populárne festivalové rozcvičky. Jednoducho pestrý program pre všetkých. Ak teda nemáte plány ako stráviť sobotu a nedeľu, neváhajte prísť práve sem. 

Tí čo preferujú žúr hneď zrána, ocenia koncept Morning disco by Otto. Potom je čas na oddych pri dobrom filme alebo seriáli, na tento filmový blok v Malom Berlíne je dokonca voľný vstup. Na rovnakom mieste bude od 17:00 hod. prebiehať  v rámci Industry programu diskusia s názvom – Seriálová sobota. Počas nej sa predstavia seriálové novinky zo Slovenska, Česka a Maďarska. Viac o fenoméne diváckeho televízneho seriálu prezradia pozvaní hostia:

  • Csaba Molnár – režisér, producent seriálu Pressburg, režisér seriálu Horná Dolná.
  • Stano Dančiak – dramaturg TV Markíza, scenárista.
  • Natália Páleniková – výkonná producentka seriálu Večne mladí.

Edukatívnu a zábavnú časť na festivale, vhodnú aj pre mladšie ročníky, si zobrala za svoju Veolia, ako generálny partner podujatia. Celú sobotu je tak v Ružovom parku aktívna „Voelia zóna“, ktorá pozostáva z viacerých častí. Menších bádateľov určite osloví Ekobludisko, kde sa dozvedia, ako je dôležité chrániť prírodu a správne triediť odpadky. Pripravené sú aj tvorivé workshopy zamerané na  význam biodiverzity a ochrany životného prostredia. V oddychovej zóne zas môžu načerpať energiu a zrelaxovať všetci, čo to potrebujú. 

Absolútnym ťahačom soboty je večerný koncert legendárnej skupiny IMT Smile v mestskom amfiteátri. Po filmovej a seriálovej nádielke si tak môžu návštevníci vychutnať plnými dúškami zas tú hudobnú. Pre tých čo budú mať chuť stále sa baviť, môžu pokračovať opäť v priestoroch Malého Berlína, kde sa bude konať JuFF Campari Night – párty v znamení kvalitnej hudby a rovnako aj štýlových drinkov. 

Ako je už zvykom, ku každému festivalu patrí aj to pravé, orosené. Na June Film Feste však nehľadajte niečo obyčajné, ale práve naopak, trendové a unikátne. Reč je o kamióne Hladinka od Pilsner Urquell, ktorý so sebou prináša jedinečnú výčapnú šou. Každý môže vyskúšať aké je to byť v koži výčapníka, dozvedieť sa viac o unikátnom príbehu piva, ktoré sa varí v Plzni, či dokonca si zasúťažiť v pivnom kvíze. 

Posledný deň festivalu začne o 11:00 hod. populárnou filmovou rozcvičkou, o ktorú postará Boris Prekop Valihora. Na programe sú ďalej počas celého dňa projekcie, ktoré sa budú premietať buď v Kine Hviezda alebo v Divadle J. Palárika. Premiérová filmová slávnosť June Film Fest vyvrcholí vyhlásením víťazného filmu medzinárodnej súťaže “Prvý dotyk”.  Prístupný bude aj diváckej verejnosti bez nutnosti zakúpenia vstupenky o 19:00 hod. v spomínanom divadle. Okrem iného organizátori odovzdajú aj špeciálne ocenenia z dielne známych umelcov. Cenu pre víťazný film vytvoril umelec Ašot Haas a známa dizajnérka Lucia Šimončičová zas vytvorila cenu pre osobnosť filmovej scény. Brány festivalu sa pomyselne zatvoria posledným filmom – Smršť, ktorý sa bude premietať v amfiteátri.Kompletný program, vrátane vstupeniek na festival je dostupný aj na www.juff.sk

JUNE FILM FEST & Partneri

Hlavným organizátorom medzinárodného filmového festivalu je spoločnosť ART FLOW. Jeho realizáciu podporuje Trnavský samosprávny kraj ako hlavný partner, rovnako sú partnermi aj mesto Trnava a Fond na rozvoj Trnavského kraja. Generálnym partnerom festivalu je spoločnosť Veolia – svetový líder ekologickej transformácie v oblasti energetického, vodného a odpadového hospodárstva. Okrem uvedených sa spojili s festivalom známe značky a spoločnosti ako Campari, Top Auto, Budiš, Antik, Imagewell, Superbrands, Nivy, Slovnaft, VOYO, Ploom či Prúdy. Niektorí z nich sa predstavia návštevníkom naozaj špeciálnymi konceptami. Napríklad značka Campari si pripravila štýlový BAR CAMPARI, v ktorom sa po otvorení festivalu má konať každý večer v priestoroch Malého Berlína nezabudnuteľná JuFF & Campari Night. O výčapnú šou sa zas každý deň postará Kamión Hladinka od Pilsner Urquell, ktorý vyrazil na svoju letnú tour a jeho prvá zastávka je práve na festivale June Film Fest.

PR: Jana Minarič Gregušová

redakcia PremiumNews