Pánske top doplnky zimnej sezóny

Zima je obdobím, kedy mnohí páni túžia vyzerať štýlovo, avšak zároveň si želajú cítiť sa pohodlne. Ako dosiahnuť moderný outfit bez toho, aby ste zruinovali svoj rozpočet? Stačí sa zamerať na originálne doplnky, ktoré ozvláštnia aj ten najjednoduchší outfit. Postupne vám predstavíme najlepšie vychytávky zimnej sezóny a poradíme, k čomu sa tieto doplnky hodia. Začíname s čiapkami.

Čiapky – rozmanité štýly pre zimný šarm

Hoci existuje veľké množstvo rôznych štýlov čiapok, odporúčame vybrať si taký model, ktorý vás nielen ochráni pred mrazom, ale tiež podčiarkne vašu osobnosť. Pri výbere doplnku nezabudnite vziať do úvahy kvalitu a nadčasovosť. Viete, aké typy pokrývok hlavy by ste si mali túto sezónu zaobstarať? A k čomu sa hodia? Tu sú naše tipy.

Klasické čiapky sú v ponuke v základných farebných odtieňoch, majú jednoduchý štýl, sú bez výrazných ozdôb, maximálne sú ozvláštnené malým logom. Tento typ doplnku je univerzálny a hodí sa k všetkému, od kabátov po športové, či denimové bundy.

Náš stylingový tip pre klasickú čiapku, ktorý sme nazvali elegantný mestský štýl, je nasledovný. Biela čiapka patrí medzi typický príklad klasickej čiapky. Tento doplnok sa skvele hodí napríklad k vlneným kabátom béžovej, sivej alebo čiernej farby. Pod vrchný odev zvoľte klasické modré džínsy a napríklad jednofarebnú čiernu košeľu. Outfit môžete doplniť koženými rukavicami a šálom. Zaujímavým detailom môžu byť biele tenisky alebo tmavé členkové čižmy.

Vlnený baret je nadčasová investícia. Elegantný doplnok so šiltom nemusíte vidieť len v retro filmoch; je to vhodná voľba pre formálne príležitosti aj v dnešnej dobe. Pokiaľ si tento doplnok zvolíte v bežný deň, dodáte vášmu outfitu sofistikovaný nádych.

Náš stylingový tip pre vlnený baret, ktorý sme nazvali chic business casual, je nasledovný. Skombinujte vlnený baret tmavo sivej farby s tmavým oblekom a košeľou v modrom farebnom odtieni. Tento outfit doplňte kvalitnými koženými topánkami a elegantnými hodinkami. 

Baranica z umelej kožušiny – Ušianka je skĺbenie funkčnosti a štýlu. Tento doplnok patrí do šatníka všetkých bohémov. Poskytuje tiež výbornú ochranu pred chladom a vetrom v zimných mesiacoch. Výhodou je aj jednoduchá údržba – väčšinu modelov možno prať v práčke podľa pokynov na štítku.

Náš stylingový tip pre ušianku, ktorý sme nazvali bohémsky elegán: kombinujte čiernu ušianku so štýlovým čiernym kabátom a koženými rukavicami. Pridajte tmavé nohavice užšieho strihu a kotníkové čižmy na vytvorenie bohémskeho chic vzhľadu. Ďalšou variantou môže byť hravý farebný outfit, ktorým zlepšíte náladu nielen sebe ale i svojmu okoliu. 

Kukla, inak nazývaná aj kapucňa, je funkčný a štýlový zimný doplnok, ktorý poskytuje nielen teplú ochranu pred chladom, ale aj príležitosť zdôrazniť váš nadčasový štýl. Kukly sú vyrobené z rôznych materiálov, vrátane teplých materiálov, vlny a rôznych izolačných látok. Sú skvelou voľbou aj na lyžovanie, keďže zabezpečujú ochranu hlavy a krku pred vetrom a nízkymi teplotami.

Náš stylingový tip pre kuklu, ktorý sme nazvali športový minimalizmus: zvoľte jednu základnú farbu pre celý outfit. Táto farba bude dominovať vášmu vzhľadu od hlavy po päty. My doporučujeme tmavé odtiene. Skombinujte napríklad čierne vojenské nohavice, čierny rolák, športovú bundu a k tomu kvalitnú pletenú kuklu. Ako obuv odporúčame členkové topánky s ozdobnou kožušinou.

Neutrálne farby, ako sú šedá, béžová alebo tmavomodrá, sú tiež skvelou voľbou pre minimalistický štýl. Vyberajte si kvalitné materiály, ako je vlna alebo kašmír, ktoré dodajú vášmu outfitu luxusný dotyk.

Vážení páni, tieto čiapkové must-have doplnky nie sú len praktické, ale môžu byť aj odrazom vášho jedinečného štýlu. Vyberte si taký typ čiapky, ktorý rezonuje s vašou osobnosťou a potrebami, a vytvorte si nezameniteľný zimný vzhľad. A ešte jedno odporúčanie – zabudnite na nudu v zime a buďte štýloví aj v najchladnejších mesiacoch roka!

PR: Adriana Sinka Polak