Titulový zápas, návrat Borárosa a ďalšie meranie síl RFA s IAF: Galavečer v Nových Zámkoch už túto sobotu

Organizácie Real Fight Arena a I Am Fighter majú pred sebou druhý spoločný galavečer, v ktorom si v niektorých zápasoch zmerajú sily bojovníci vo vzájomnej konfrontácii. Večer zavŕši titulový zápas o šampióna welterovej váhy, v ktorom sa pobijú Alexander Butenko a Will Chope.

Večer doplnia zápasy hviezd oboch organizácií, pričom najväčšiu pozornosť verejnosti vzbudzuje RFA debut Gábora Borárosa, ktorý sa po dlhšom čase opäť predstaví na domácej scéne. Okrem Borárosa čaká veľká premiéra aj Lajosa Pappa, ktorý sa po neúspešnom snažení o zisk titulu rozhodol prejsť z ťažkej váhy do poloťažkej. Turnaj sa uskutoční už túto sobotu a vstupenky naň si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj a Ticketportal.

Titulový zápas dvoch matadorov

V rámci organizácie RFA by sme len márne hľadali skúsenejšieho MMA bojovníka než Alexandra Butenka. Ukrajinský bojovník má v súčasnosti skóre 56-18-3 a podobne ako jeho súper, aj Butenko väčšinu svojich súperov ukončil na submission. Chope so skóre 42-21 utiahol až 29 súperov a v minulosti absolvoval zápas v UFC proti superhviezde Maxovi Hollowayovi.

Teraz čaká obidvoch bojovníkov prípadný 5-kolový duel, v ktorom pôjde naozaj o veľa. V hre je totiž šampiónsky opasok organizácie RFA vo welterovej váhe. Túto sobotu teda naisto spoznáme nového zahraničného šampióna. Po Joiltonovi Lutterbachovi a Dominikovi Bereczkom pôjde o tretieho RFA šampióna mimo Česka a Slovenska.

Boráros opäť na domácej scéne, Papp v 93-ke

Posledných 15 mesiacov mal Gábor Boráros naozaj hektických. Mnohé organizácie domácej scény sa mu otočili chrbtom, a tak sa chopil funkcie speakera maďarských galavečerov RFA. V organizácii sa mu zapáčilo natoľko, že rodák z južného Slovenska ponuke na zápas nemohol odolať. Jeho súperom bude Frederico Komuenha, ktorý sa preslávil na domácej scéne predovšetkým vďaka jeho skvelému knokautu proti kulturistovi Filipovi Grznárovi.

Ďalším slovensko-maďarským bojovníkom v Nových Zámkoch bude Lajos Papp, ktorý mal všetky predpoklady na to, aby sa stal prvým RFA šampiónom ťažkej váhy. V dueli s Tomášom Možným však odišiel fyzicky po 1. kole a prehral na TKO. Papp však nepatril nikdy medzi obrovské ťažké váhy, a tak sa rozhodol, že práve v Nových Zámkoch si vyskúša debut vo váhe do 93 kg. Jeho súperom bude Čech Jakub Kůča.

RFA a IAF opäť spájajú sily

Premiérový spoločný galavečer Real Fight Arena a I Am Fighter sa uskutočnil v novembri 2023, keď malo dôjsť ku kolízii termínov galavečerov, pričom obe organizácie chceli robiť turnaj v Prahe. Boris Marhanský a Petr Ondruš preto spojili sily a usporiadali premiérový spoločný turnaj, ktorý zavŕšili 3 titulové bitky.

Obe organizácie to zblížilo významným spôsobom a rozhodli sa túto spoluprácu obnoviť, tentokrát na slovenskej pôde. V Nových Zámkoch tak uvidíme hviezdne mená oboch organizácií, ako sú Sebastián Fapšo, Nadya Dridi, Filip Roubíček, Branislav Zuzák či Amina Mukhamed. Vstupenky na RFA x IAF Warm Up sú dostupné v sieťach Predpredaj a Ticketportal.

PR: Martin Solčan