ZDOLALI SME MAJSTROV ŠPANIELSKA

FUENGIROLA (Jozef Korbel) – Futbaloví internacionáli Slovenska a KLK v prvom tohtoročnom zápase zvíťazili v Andalúzii na štadióne Santa Fe de Los Boliches nad domácim tímom A.V.F. Fuengirola, majstrom veteránov Španielska tesne 3:2 (góly: Hološko, Medveď, Semeník)… Je pozoruhodné, že domáci tím, ktorý počas play-off domácej súťaže neinkasoval ani jeden gól (zdolal také kluby ,,veteránov” ako – Villarreal, Logrones, Bilbao a vo finále Malagu), lovil loptu zo siete hneď trikrát.
Treba ešte na úvod dodať, že medzinárodný duel bol pod záštitou ministra cestovného ruchu a športu Dušana Keketiho a veľvyslanca SR v Španielsku Juraja Tomagu a zápas otvoril čestným úvodným výkopom legendárny Antonín Panenka – majster Európy!
A pozor, to vonkoncom nebol exhibičný duel s humorom a nerozhodným výsledkom ako býva zvykom, ale hralo sa nekompromisne, na doraz, vo svižnom tempe, aktéri predviedli množstvo technických kúskov, diváci neraz odmenili akcie potleskom a slovenské legendy rozhodne nestratili na svojom futbalovom kumšte… V bránke Slovákov bol pozorný Martin Lipčák, obranu výborne s prehľadom dirigoval Miloš Glonek (prvý slovenský futbalista v Taliansku), stredovej formácii mal periférne videnie Ďuso Šimon, ideálne mu sekundoval Rasťo Michalík (v minulosti dal gól Realu Madrid), technicky sa neraz zaskvel Vlado Zvara a v útoku sme mali top zakončovateľov, ktorí vzbudzovali doslova postrach – Jakubko, Breška, Semeník, Kožlej, Medveď (prvý slovenský futbalista v Číne) a Hološko…

Škoda, že už po pár minútach musel z ihriska odísť zranený obranca –  náš kapitán Vladimír Kinder (prvý slovenský futbalista v Anglicku), ktorého po chvíli nasledoval univerzál Marián Had a rovnako sa zranil… Avšak ani tieto nepríjemnosti nás nezaskočili, chlapci sa zomkli, predviedli skvelý výkon a Španielov pripravili nečakanú prehru… Nesmieme opomenúť ani polčasovú prestávku, v ktorej si tímy zmerali sily v penaltovom rozstrele. V československých farbách pri spomienke na finále ME 1976 nastúpila aj trojica majstrov Európy Karol Dobiáš, Ladislav Jurkemik a Antonín Panenka. Do bránky sa postavil minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi, ktorý si pripomenul svoje brankárske umenie z mladosti. Prvý náš pokutový kop lišiacky premenil spevák Igor ,,Diego” Kmeťo, ktorý pobavil divákov pri úspešnej a vtipnej realizácii, avšak najväčším ťahákom bol samozrejme práve legendárny Panenka, ktorý svojím klasickým „Vršovickým dloubáčkom“ nedal súperovmu brankárovi žiadnu šancu.

V tíme usporiadateľov nastúpili v dueli viacerí bývalí hráči z Malagy, avšak nad všetkými vyčnieval Jesus Gaméz Duarte, ktorý v minulosti pôsobil v kluboch ako FC Malaga, Atletico Madrid a Newcastle United… Najviac obletovaním hráčom španielskych médií a fanúšikov bol nepochybne Antonín Panenka – bol doslova na rozrthanie…

Záverečný aplauz hovoril o všetkom: o výbornom futbale oboch tímov, skvelej organizácii domácich Španielov – potlesk rozhodne patril aj pre sprostredkovateľa Rada Horečného a úžasného šéfa Internacionálov Slovenska Tomáša Medveďa, ale aj ďalších ľudí a samozrejme aj podpore sponzorov!
FUENGIROLA A.V.F – INTERNACIONÁLI SR A KLK 2:3, góly: 20. Hološko, 65. Medveď, 70. Semeník.


Internacionáli SR a KLK: Lipčák – Kinder, Glonek, Laurinc, Pecko, Michalík, Had, Zvara, Breška, Jakubko, Hološko. Striedali: Kožlej, Orabinec, Šimon, Hollý, Hanc, Medveď, Semeník).Tréneri: Ladislav Molnár a Ladislav Jurkemik.