Seneckí policajti si mohli oči vyočiť a mysleli, že snívajú

Neslýchané sa stalo skutočnosťou! Seneckí policajti si mohli doslova oči vyočiť, keď pozreli na policajný radar. Za volantom auta sedel poľovnícky pes! Aby toho nebolo málo, chlpáč získal nálepku cestného piráta, nakoľko prekročil rýchlosť. 

Policajti nad nezodpovednosťou skutočného vodiča len krútia hlavou. “Miesto fotky vodiča sa do kamery krásne usmieval hnedý poľovnícky pes, ktorý poslušne sedel za volantom škodovky, a vykúkal cez predné sklo nádejné mladé srnečky. Chlpáčovi sme jeho lovecké plány zmarili a potulky po chotári ukončili,” píšu policajti, ktorí rýchlo idúce auto v obci Šterusy zastavili.

31-ročný majiteľ psa a skutočný šofér mužom zákona vysvetlil, že “havino mu zrazu preskočil na jeho kolená. “Prehratý záznam však náhly pohyb v aute nezaznamenal. Senickí policajti mu za porušenie dopravných predpisov uložili na mieste blokovú pokutu,” informovala polícia.

Ako v aute prepravovať psa?

“Pri preprave psa dbajte o bezpečnosť zvieraťa a celej posádky v aute. Aj malé zviera vás môže počas jazdy ohroziť na živote a zdraví. Aby k tomu nedošlo, existuje celý rad ochranných systémov, ktoré by majitelia zvierat mali rozhodne využiť,” poučili verejnosť policajti.

Zdroj: Polícia SR