Známe osobnosti si užili premiéru komédie Ako prežiť svojho muža

Zábava, smiech a potlesk. Taká bola premiéra novej romantickej komédie podľa námetu knihy Ako prežiť svojho muža z pera Jany Bernáškovej, ktorá si vo filme zahrala hlavnú úlohu.

Mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) sa po materskej dovolenke snaží vrátiť do práce, pričom sa stretáva s klasickými starosťami slobodných matiek a súčasne sa zamotávaa do bláznivých situácií pri hľadaní novej lásky. Hlavnú hrdinku na jej neľahkej ž ivotnej ceste doprevádzajú extrovertné bláznivé kamarátky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a jej zhmotnený vnútorný hlas Šedivka (Ivana Chýlková), s ktorou má veľmi komplikovaný vzťah. Koľko mužov a žien musíme v ž ivote prež iť, kým stretneme toho pravého?

Komediálny príbeh zo súčasnosti je adaptáciou rovnomenného úspešného bestsellera Jany Bernáškovej, ktorá si vo filme zahrala hlavnú úlohu. Réžie a scénára sa ujal Rudolf Merkner, autor legendárneho seriálu Vyprávěj. Francúzsky kameraman Nicolas Bordier filmu dodal špecifickú vizualitu. Zvuk filmu mal na starosti držiteľ dvoch Českých levov, zvukár Jiří Klenka. V hlavných mužských úlohách sa predstavia Marek Němec, Roman Zach a Tomáš Měcháček

Romantickú komédiu si na premiéru okrem herečiek z filmu Jany Bernáškovej a Mahuleny Bočanovej prišli pozrieť aj ďalšie známe tváre ako Bibiana Ondrejková, Patrícia Vittek, Milena Minichová, Martina Schindlerová, Broňa Kováčiková, Jozef Oklamčák, Milan Lopašovský (honorárny konzul JAR), Marek Čulen (člen organizácie známych osobností Československý Lev) a ďalší.

Slovenskí diváci si film budú pozrieť v kinách od 9. novembra v distribúcii spoločnosti BONTONFILM.

PR: Juraj Timko